Sista dagen på lägret började med en stadig lyxfrukost och en kort morgonsamling med uppgiftsutdelning, så att vi alla kunde hjälpas åt att riva lägret. Tillsammans packade vi ihop den egna ryggsäcken, alla tälten och den gemensamma packningen innan vi finkammade området efter kvarglömt skräp.

Solen sken och en stund före lunch var lägret helt ihopackat. Den sista måltiden bestod av korv med bröd och när maten var uppäten fanns knappt några matvaror kvar att ta med hem, tack vare en strålande insats under veckan från ett köksteam som fick scouterna att äta upp all mat. Avslutningsvis lämnades såklart de sista soporna i återvinningen.

Som minne från lägret fick alla vid den avslutande samlingen ett snyggt lägermärke designat av Gigi på Överlevarna. I anslutning till samlingen hade vi även en broövning som innebar att de äldsta scouterna på vildfåglarna och sjöfåglarna fick gå upp till den nya avdelningen rovfåglarna. Även Idun och Spejarna fick skicka upp scouter till de äldre åldersgrupperna. Sist men inte minst fick Idun en ny ledare, utmanarscouten Lou!

Lägercheferna tackades av med blommor från vild- och sjöfåglarna och fick från Johan och Jacob varsitt vikingahorn som minne. Spejarna framförde också tre nyskrivna verser på sången lingonben.

Glada och trötta satte vi oss sedan på bussen hem till Djursholm.
 

Leave a Reply.

  Author

  Här kommer barn och ledare skriva om det spännande lägret under lägrets gång. Håll ögonen öppna för äventyr!

  Archives

  June 2013
  May 2013

  Categories

  All