Picture
Dagens gästbloggare är Ebba och Linn från spejarna som bjuder på en intervju med lägerchef nr 2, täljtips från Spårarna och en djuplodande intervju med ännu en Spejare.

Picture
Intervju med lägerchefen Fredrik
Är det första gången du är lägerchef?
Ja!

Tycker du att det funkar bra?
Det är roligt eftersom det fungerar bra och alla lyssnar på en.

Vad har funkat bäst?
Aktiviteterna eftersom alla ledare har varit jätteduktiga. Jag hoppas att alla har roligt!

Vad ser du fram emot?
Att scouterna lyckas hjälpa vikingarna att komma tillbaka till vikingatiden.

Vill du hälsa något till läsarna?
Att vi har fantastiskt väder med mycket sol. Vi får också supergod mat!

Picture
Carl-Jacob, Sjöfåglarna

Vad har varit roligast hittills?
Tälja och att äta pinnbröd till lägerbålet

Vad har ni gjort?
Sovit i tält, haft lägerbål och ätit pinnbröd t.ex.

Vad ser du mest fram emot?
Paddla kanot för nästan första gången och tälja mera!

Picture
Alma och Ofelia, Sjöfåglarna

Vad har ni gjort?
Pyntat dasset, haft lägerbål, badat och ätit pinnbröd från lägerbålet.

Vad har varit roligast hittills?
Bada och såga!

Vad ser ni fram emot?
Paddla, laga mat, träffa vikingar och tema fiske.

Vad har ni lärt er?
Vi har gjort fyra bakåtkullerbyttor i vattnet på rad!

Vi har också intervjuat tre små sjöfåglar som under intervjun tränade upp sina kunskaper i täljning och sågning. Vi frågade om de hade några tips när man täljer. Tips från Carl, Jacob och Oscar:
 • Att hålla på ryggen för mer kraft
 • Vinkla kniven ned
 • Sitta bredbent för att inte skära sig i benen
 • När man lämnar över kniven ska man hålla på ryggen

Detta har hänt idag!
På förmiddagen fick Sjö- och vildfåglar lära sig om hur man som viking (och nutida-bo) fiskar och äter fisk på ett sånt sätt så att vi inte slösar med naturens resurser. Spejarna fick paddla lite kanot och Överlevarna tävlade i surrning (Grattis Hedda och Lou!) och funderade kring respekt, värderingar och moraldilemman.

Under eftermiddagen var det Idun och Spejarnas tur att testa sina kunskaper om hållbart fiske, med den lilla extra tvisten att de också kunde samla poäng genom att ge sin samarbetskompis positiv feedback. Alla scouter visade sig vara riktigt grymma på att undvika rödlistade fiskar och på att ge varandra positiv feedback! Sjö- och Vildfåglar har haft en rolig eftermiddag med charader på temat hur man är en bra kompis. Det var mycket roligt att klä ut sig tyckte scouterna. Spejarna och Idun lagade fiskknyten på glödbädd och Vild- och Sjöfåglar fick chili con carne till middag.

Under samlingen efter middagen sökte vikingarna upp scouterna igen. De var ganska ledsna eftersom de längtade hem till sin by. Under dagen hade de försökt bättra sig genom att lära sig vara bra kompisar och förstå hur man jagar och fiskar utan att utrota alla djur.  Oden dök plötsligt upp och lät dem förstå att han skulle skicka dem tillbaks i tiden till deras ursprungliga by eftersom vikingarna varit så duktiga och lärt sig så mycket bra saker av scouterna. Oden skulle låta vikingarnas långskepp återuppstå från Båvens botten vid midnatt så de kunde åka hem. Då blev vikingarna jätteglada och hela lägret firade med att leka lite vikingalekar som dragkamp, dragkrok och annat skoj.

Senaste nytt!
Discokulan snurrar och basen pumpar från disco-tältet. Var har alla scouter på lägret tagit vägen? Jo, de dansar, hoppar och skuttar sig svettiga på det fenomenala lägerdiscot! Inne i discotältet är det varmt och svettigt, tur att man kan svalka sig med en dusch från en vattendunk utanför. Kvällen till ära har vi ätit chokladbollar till efterätt och mumsar på popcorn utanför discotältet. Både chokladbollar och discot är helt klart en succé! If it isn't fun, it isn't scouting!


 

Leave a Reply.

  Author

  Här kommer barn och ledare skriva om det spännande lägret under lägrets gång. Håll ögonen öppna för äventyr!

  Archives

  June 2013
  May 2013

  Categories

  All