Pltötsligt skallade Iduns avdelningsrop över Brittmässängarna! Med denna kraftfulla ramsa gjorde Idun entré på lägerplatsen från sina kanoter. Ett intensivt arbete med att bära och resa tält inleddes direkt. Lägercheferna Hedda och Fredrik visade dem runt på lägerområdet och berättade om allt som fanns att tänka på när man är på läger. De berättade också att det för drygt 1000 år sedan fanns en vikingaby på platsen...

Eftermiddagen fortsatte såklart med byggandet av lägerplatsen. TIllsammans hjälptes alla åt att bygga diskställ, flaggstång, informationstavla, resa tält och bygga handtvättsställ. Nu ser lägret otroligt mysigt ut och liknar allt mer en fin by!

Allt detta surrande och byggande gjorde oss hungriga. Idun och Överlevarna började därför att laga en smarrig middag på kyckling och ris, med en god gräddsås (med kycklingfond och balsamvinäger) till. Lägrets första måltid planerad av matlaget gjorde succé!

När alla var mätta och glada dök spejarna upp i byn och började sätta ned sina bopålar. Det var kul att träffa dem och stämningen steg ytterligare. Kvällen fortsatte med bad och hajkbanan. Mitt i den mysiga lägereldsstunden dök det upp fem förvirrade vikingar! De pratade om att de bodde där och att de ville ta slavar, slåss lite och äta upp alla djur i skogen. Undrar vad de gör här och hur de kom hit! Som tur är så lyckades lägercheferna Hedda och Fredrik övertala dem om att gå därifrån och vi blev endast av med en scout som blev tagen som slav.

Efter första dagen på ängarna är vi alla helt slut och kommer att fira morgondagen med en liten sovmorgon, så att vi är redo och glada när vi äntligen får träffa spårarna (sjöfåglarna och vildfåglarna)!

 

Leave a Reply.

  Author

  Här kommer barn och ledare skriva om det spännande lägret under lägrets gång. Håll ögonen öppna för äventyr!

  Archives

  June 2013
  May 2013

  Categories

  All