Picture
!Vi kom fram till Skebokvarn i Solskenet (vi som är Överlevarna alltså!). Där tog vi en glass och inväntade våra snygga ledare. På kajakstället inledde vi med paddling på land för att finslipa tekniken inför Båvens stora vågor.

För att ladda på med rejält med energi inledde vi med en lunch i solskenet på bryggan, där vi såg fisken hoppa i vattnet och tyska turister lägga i sina kanoter. När maten väl var nedstuvad i magen blev det dags att stuva ned packningen i kajakerna. Vi fick lära oss att det finns två viktiga saker att tänka på när man packar en kajak, varken frukostbrödet eller sovsäcken bör ligga där det kan bli blött.

"Äntligen kom vi iväg, mot fjärran vidder med vikingar!" utbrast dagens färdledare Hedda. I våra moderna strömlinjeformade och något plastiga vikingafartyg tog vi oss snabbt ut på Båven.  En något hetsartad första etapp medförde att Lous "paddel", eller pedal som det senare visade sig, hade gått sönder. Vi meckade och meckade och efter en avstigning i björkdjungeln fick vi den äntligen på plats och kunde paddla iväg på allvar.

Vi paddlade ut på öppet vatten, men försökte hålla oss i lä så gott det gick. Längs färden höll vi utkik efter fiskgjuse och lom medan vi paddlade förbi fågelskyddsområde efter fågelskyddsområde. Till sist slog vi nöjda och glada läger på en udde i en kohage. Kanske får vi färsk mjölk till frukost?


 


Olof
06/24/2013 10:27pm

Jaja, ha det så himla paddelmysigt medans en annan sitter och skriver rapporter och presentationer till koncernledning... :( Nej, jag är inte det minsta avis! Åh vad det ser härligt ut!

ReplyLeave a Reply.

  Author

  Här kommer barn och ledare skriva om det spännande lägret under lägrets gång. Håll ögonen öppna för äventyr!

  Archives

  June 2013
  May 2013

  Categories

  All